Фирма

Предлага: Инти Телефон: 02/981 79 84
е-mail: pachamama@abv.bg
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Животните на силата

Идеята за Животните на силата е общоприета във всички култури. При племенните култури се избира тотем за племето, тотем за клана, към който принадлежиш, и друг за рода, в който си роден. В САЩ, а и в други страни, племенния и клановия тотем все още съществуват, въпреки че се възприема по малко по-различен начин.

Съществуват също така тотеми на различни култури, които сме възпри-ели, като клубове и обществени кръгове, към който принадлежим, като напр. Благотворителния и закрилящ орден на лосовете и Клуба на лъвовете.

Специфични тотеми могат да се видят и при организирания спорт, като тяхното име е най-вече при имената на отборите, напр. Чикаго Булс (Биковете от Чикаго), Атланта фалконс (Соколите на Атланта).

Другият вид Животно на силата или Тотем е това, което е лично за индивида. Тези тотеми са духове-покровители, които ни помагат в ежедневния живот. Всеки има такъв тотем. Дори и днес повечето родители дават специално защитно животно на силата на децата си, като казват на детето, че това животно на силата ще го пред-пазва през нощта. Те не осъзнават, че правят точно това, като дават плюшеното мече на детето си.

Ние често несъзнателно разпознаваме животното на силата на някого и използваме изрази, които показват това.