Фирма

Предлага: Инти Телефон: 02/981 79 84
е-mail: pachamama@abv.bg
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Жадеит

Характерни качества
Жадеитът е полускъпоценен камък, символ на непорочност и чистота. Много ценен в Изтока, той символизира мъдростта, натрупана в тишина.

Жадеитът отговаря на сърдечната чакра и повишава чувството на любов и грижа. Той е камък за защита и предпазва този, които го носи, от нараняване и носи хармония, късмет и приятелство.

На психическо ниво, жадеитът стабилизира личността и интегрира ума с тялото. Повишава чувството за независимост, освобождава съзнанието от отрицателни мисли и успокоява ума, стимулира идеите и прави така, че задачите да изглеждат по-лесно изпълними.

На емоционално ниво, жадеитът е “камък на сънищата”. Поставен на челото, той носи вещи сънища. Спомага за емоционалното разтоварване, особено на раздразнителността.

На духовно ниво, жадеитът ви стимулира да бъдете такива, каквито сте. Помага ви да се разпознаете като духовно същество и пробужда заспалото знание.

На физическо ниво, жадеитът е пречистващ камък, подпомагащ пречистващите и отделителни органи в тялото. Това е най-добрият камък за бъбреците.

Лечение. Жадеитът лекува бъбреците и надбъбречната жлеза, отстранява токсините, обновява клетъчната и скелетната системи и лекува зашити рани. Той подпомага плодовитостта и раждането. Въздейства на ханша и далака. Жадеитът балансира течностите в тялото и съотношението вода-сол / киселинност-алкалност. Оказва силно полезно въздействие върху сърдечно-съдовата система и кръвното налягане.

Местоположение. Поставете го или го носете по предназначение. Китайците смятат, че като носиш жадеит, неговите качества се прехвърлят в тялото.

Зеленият жадеит е най-често срещан. Той успокоява нервната система, канализира страстите и ги трансформира. Зеленият жадеит може да бъде използван за хармонизиране на нарушени взаимоотношения.

В Южна Америка е бил ценен повече от златото. От него се изработват и до днес амулети, статуетки на боговете на Инките, ритуални съдове, фигурки на животни на силата.