Фирма

Предлага: Фоник ЕООД Телефон: 064 / 802 431
е-mail: fonik@dir.bg
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Омекотители ESM 18 и 25

Фамилните ESM 18 и 25 омекотители с техния елегантен дизайн Ви гарантират абсолютна свобода на действие. Инсталирани във Вашeто перално помещение, гараж или килер, те имат достатъчен капацитет да поктрият фактически всички нужди от вода за цялото домакинство. Тези омекотители са идеални за по- големи семейства или малък бизнес. Техните размери са: 35,5/ 50 /115,5 см. и имат номинален дебит 1800-2200 л. на час.

Предимствата на меката вода:
Изчистени от калциевите примеси Вашите дрехи са меки и чисти до основния цвят. Цветът е защитен и платът се износва по - бавно. Душът и чешмата пускат по - голямо количество вода, ваните и басейните могат да се почистват без жулене - това е тайната на водата. Мека и чиста кожа, податлива, блестяща коса, меката вода е извор на благополучие, което се римува със здраве.

Принцип на действие на омекотителните системи за еднофамилни къщи, жилища и малки бизнес обекти:
Съоръжението се монтира на захранващия водопровод. Постъпващата в обекта вода, преминава през омекотителя, като в него /върху йонно-обменната смола/ се задържат карбонатите/варовика/. След запълване капацитета на насищане, съоръжението се самопречиства /регенерира/, като консуматив е таблетирана сол за омекотители или чиста морска сол.

По време на регенерация “варовика”, реагирал със солевия разствор се изхвърля в канала и в жилището /обекта/ постъпва само омекотена вода! Всички тези процеси се извършват автоматично, командвани от електронната система, вградена в съоръжението. Ролята на собственика е да добави един или два пъти месечно морска сол в резервоара.

Подходящият модел омекотител за всеки клиент се подбира и препоръчва от специалистите на фирмата доставчик, на база следните параметри: количество необходима вода за единица време и анализ на водата-твърдост и наличие на желязо!

Фирма “ФОНИК” ЕООД препоръчва и монтаж на филтърно тяло със сменяеми филтри/ капсули/, преди омекотителя, след водомера.Те задържат кал, пясък и утайки. За премахването на неприятен вкус или мирис и мирис на хлор и др. се използват същите филтърни тела, но с капсули с активен въглен /консуматив/. Монтират се предимно в кухнята под мивката /където се ползва вода за пиене/ за рентабилно ползване.