Фирма

Предлага: Фоник ЕООД Телефон: 064 / 802 431
е-mail: fonik@dir.bg
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Омекотители ESM 11 и 15 ED

ESM 11 и 15 ED съоръженията са с размери 32.4/ 43.2/ 68 см. и номинален дебит 1000 - 1400 л. на час. За всички живеещи в апартаменти и хора с ограничено пространство в домовете, ние гордо Ви представяме нашите компактни ESM 11 и 15 омектители. Инсталирани под кухненската мивка или близо до Вашите домакински уреди, в банята или пералното помещение, тези малки гиганти гарантират мека вода. Тези два омекотителя са перфектен отговор за нуждите на повечето домакинства и семейства с ограничено пространство.

Предимствата на меката вода:
Изчистени от калциевите примеси Вашите дрехи са меки и чисти до основния цвят. Цветът е защитен и платът се износва по - бавно. Душът и чешмата пускат по - голямо количество вода, ваните и басейните могат да се почистват без жулене - това е тайната на водата. Мека и чиста кожа, податлива, блестяща коса, меката вода е извор на благополучие, което се римува със здраве.

Принцип на действие на омекотителните системи за еднофамилни къщи, жилища и малки бизнес обекти:
Съоръжението се монтира на захранващия водопровод. Постъпващата в обекта вода, преминава през омекотителя, като в него /върху йонно-обменната смола/ се задържат карбонатите/варовика/. След запълване капацитета на насищане, съоръжението се самопречиства /регенерира/, като консуматив е таблетирана сол за омекотители или чиста морска сол.

По време на регенерация “варовика”, реагирал със солевия разствор се изхвърля в канала и в жилището /обекта/ постъпва само омекотена вода! Всички тези процеси се извършват автоматично, командвани от електронната система, вградена в съоръжението. Ролята на собственика е да добави един или два пъти месечно морска сол в резервоара.

Подходящият модел омекотител за всеки клиент се подбира и препоръчва от специалистите на фирмата доставчик, на база следните параметри: количество необходима вода за единица време и анализ на водата-твърдост и наличие на желязо!

Фирма “ФОНИК” ЕООД препоръчва и монтаж на филтърно тяло със сменяеми филтри/ капсули/, преди омекотителя, след водомера.Те задържат кал, пясък и утайки. За премахването на неприятен вкус или мирис и мирис на хлор и др. се използват същите филтърни тела, но с капсули с активен въглен /консуматив/. Монтират се предимно в кухнята под мивката /където се ползва вода за пиене/ за рентабилно ползване.