Фирма

Предлага: Петров и приятели Телефон: 088 7 428 108; 09528 559; 02 9435733
е-mail: te_15@bulinfo.net
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Белоградчик


"Пред фантастичните видения на Белоградчишките скали, човешката фантазия е ограбена, абсолютно ограбена с всички свои капризи."
- не случайно казва Антон Страшимиров.


Изумителните каменни скулптури са изваяни в продължение на 200 милиона години. Белоградчишките скали обхващат район дълъг 30 км. и широк 15 км. Днешната крепост над града е от 19 век, но изграждането е започнало още през V - VI век. Тук са уникалният открит летен кино - театър в естественото заграждение на скалите, природонаучен и исторически музей.


От града тръгват няколко пътеки, виещи се край Белоградчишките скали. Някои от тях са много подходящи за разходки с велосипед. Тук ще разпознаете скалните фигури на Мадоната, Конника, Монасите, Ученичката, ... и ще чуете древните легенди, разказващи тяхната история.

Пещерата "Магурата" - едно от чудесата на българската природа, се намира на 17 км. североизточно от града. Има 10 различни по - големина зали и е дълга около 3 км. Единствените по рода си около 700 пещерни рисунки от бронзовата ера правят Магурата уникална за цяла Източна Европа.


От пещерата извират и кристално чистите води на Рабишкото езеро, намиращо се на изхода на пещерата. През летните месеци то е привлекателно място за плаж и пикници.