Бон Апети - Продукции Нова ЕООД

Фирма

Предлагат се на вашето внимание 13 стоки Адрес:
България, София 1756,
бул. "Климент Охридски" №16, ет. 16
Тел: 02/ 974 5512
Факс: 02/ 974 5512
E-мейл: office@novastud...


Бон Апети

"Продукции Нова" е основана през 2001 г. Основната дейност на фирмата е продуциране на телевизионни предавания и издателска дейност. “Продукции Нова” създаде най-успешното и гледано телевизионно кулинарно шоу “Бон Апети” с водещ Иван Звездев (понеделник – петък: 9.30-10.00, събота: 11.00-11.30 по националната телевизия bTV). Последваха едноименното списание и книгите: “160 избрани рецепти” от Иван Звездев, поредицата “30 избрани рецепти от Иван Звездев”, “Българска национална кухня” и “Те готвят” (съвместна инициатива на “Бон Апети” и “Шоуто на Слави”). Изданията разкриват разнообразието на световния кулинарен опит и едновременно с това отварят широко вратите към тайните на вкусните типично български национални ястия. За ценителите на добрата и здравословна кухня “Продукции Нова” подготвя в близко бъдеще още много изненади и кулинарни изкушения.

Във фирмата работи екип от над 50 млади, но утвърдени професионалисти от няколко бранша. Сред тях има журналисти и сценаристи, икономисти и софтуерни специалисти, културолози и историци, фотографи и художници и още ред други. Мнозина от тях са завършили образоваието си в Западна Европа и Америка, след което са се завърнали, за да вложат придобитите знания и умения в практиката. Качественото им образование, съчетано с космополитен кръгозор ги подтикват непрекъснато към усъвършенстване на продуктите, които създават. Средната им възраст е под 30 години, но затова пък са въоръжени с възможности, каквито често не могат да се открият и у хора с 30 годишен трудов стаж. И това дава резултати, както ни показвате всекидневно вие, нашите зрители и читатели. Благодарим ви, че ни харесвате и търсите, ние ще се стараем и за в бъдеще да не ви разочароваме.


С нарастването на зрителския интерес се появи необходимостта от разширяване на бранда “Бон Апети”. Като естествено продължение се роди и идеята за голяма готварска книга с избрани рецепти от Иван Звездев. Първото издание беше “150 избрани рецепти”, което след мигновеното си изчерпване се превърна в допечатания и подобрен вариант “160 избрани рецепти”. Последваха още няколко допечатки, които и до днес оглавяват класациите за бестселър. На близо 300 страници книгата “160 избрани рецепти на Иван Звездев” представя вкусни изкушения от всички краища на света, илюстрирани със специално изработени за тях авторски професионални фотографии. Рецептите са групирани в 9 раздела: Салати, Предястия, Супи и чорби, Безмесни ястия, Месни ястия, Ястия с пилешко месо, Ястия с риба и морски продукти, Десерти и Подправки. Така всяка домакиня и всеки любител-готвач ще могат да обогатят опита си с апетитни и интересни ястия, представени по разбираем и достъпен начин.

В края на 2002 г. се появи и следващият член от фамилията “Бон Апети” – едноименното списание. С издържания на световно ниво дизайн, десетките вкусни и полезни рецепти и книжовния си език, изданието покори сърцата на хилядите запалени почитатели на добрата и здравословна кухня.

През юни 2004 г започна да излиза кулинарната поредица “30 избрани рецепти от Иван Звездев”. Компактни и удобни, книгите съдържат по 30 тематично подбрани рецепти, способни да задоволят дори и най-изискания вкус. Досега на пазара са излезли: "30 избрани салати от Иван Звездев", "30 избрани десерта от Иван Звездев", "30 избрани безмесни ястия от Иван Звездев", "30 избрани супи и чорби от Иван Звездев", "30 избрани рецепти с паста от Иван Звездев", "30 избрани рецепти с риба и морски дарове от Иван Звездев", "30 избрани пити и пици от Иван Звездев”, "30 избрани рецепти с пиле от Иван Звездев, "30 избрани рецепти със свинско от Иван Звездев”, "30 избрани рецепти с точени кори от Иван Звездев”, “30 избрани предястия и мезета от Иван Звездев”, “30 избрани рецепти с телешко от Иван Звездев”, “30 избрани рецепти с бутертесто от Иван Звездев”, “30 избрани рецепти с кренвирши от Иван Звездев”, “30 избрани рецепти за тестени изделия от Иван Звездев” и “30 избрани рецепти за барбекю от Иван Звездев”. Всички те съдържат вкусни и здравословни рецепти и се отличават с чудесен дизайн и печат, авторски фотографии на световно ниво, достъпен и ясен език на изложението при постоянна ниска цена. Това не остана незабелязано и за читателите ни, които продължават да търсят усилено книжките от поредицата. Допечатките на големите тиражи и тук са вече факт.

През май 2005 на книжния пазар излезе и книгата "Българска национална кухня - 100 най-добри оригинални рецепти". В нея Иван Звездев представя събрани от всички краища на страната рецепти на най-обичаните и вкусни ястия от трапезата на българите, но не в миналото, а днес - в началото на 21 век. Начинът на приготвяне на рецептите е описан подробно, а по-сложните стъпки са онагледени със снимки, което прави ястията лесни и достъпни дори за начинаещ готвач. Професионални фотографии илюстрират атрактивните предложения на дизайнери и фуудстилисти за аранжирането и поднасянето на всяко едно ястие.

Същата година екипите на “Бон Апети” и “Шоуто на Слави” се събраха, за да създадат заедно една уникална кулинарна книга и да я предложат на българската публика. Така през октомври 2005 г. се появи книгата "Те готвят - майсторът на черпака представя майсторите на шоуто". На страниците на "Те готвят" Иван Звездев представя екипа на "Шоуто на Слави" в неочаквана светлина – като професионалисти в кухнята, вещи в приготвянето на любимите си ястия. Рецептите, които по свой избор представят майсторите на шоуто, разкриват личния почерк и отношението към храната на всеки един от тях. Освен в приготвянето на традиционни и позабравени рецепти от българската национална кухня, майсторите на шоуто са се специализирали и в чуждестранната кухня с рецепти за "Табуле", "Спагети със скариди и сос "Песто", "Чоу миен", "Талятели с манатарки и самардала", "Английски сладкиш" и т.н. Те готвят над 100 рецепти и разкриват моменти от живота си в повече от 500 професионални фотографии.
Те готвят и го правят наистина добре - убедете се сами...

За повече информация на адрес: www.bonapeti.tv